Лукашенко: Малко се позаседях на поста

Но не може "просто така" да напусна поста си, както настоява опозицията.

Лукашенко: Малко се позаседях на поста | StandartNews.com

Президентът на Беларус Александър Лукашенко каза пред руски медии, че не може "просто така" да напусне поста си, както настоява опозицията.

"Няма да си отида просто така. Аз четвърт век изграждах Беларус. Освен това, ако си отида, ще колят моите привърженици!", цитираха журналистите в  думите на президента.

Според тях, Лукашенко обяснил появата си с автомат на един видеозапис така: "Появата ми с автомат означаваше само едно - никъде не съм избягал и съм готов да защищавам своята страна докрай".

Пред пратениците на руските медии Лукашенко признава, че може би "се е позаседял" на президентския пост, но заявява , че само той може "да защити беларусите"

"Да, възможно е, аз малко се позаседях, може би ме показват не само от телевизора, но и от ютията и чайника. Но наистина сега само аз мога да защитя беларусите", цитира думите на Лукашенко кореспондентът на телевизия "Русия-1" Евгений Рожков.

Според Лукашенко зад демонстрациите в Беларус стоят Съединените щати чрез свои центрове в Полша и Чехия. Той смята също, че протестите са движени от две нови поколения и формиралата се в страната малка класа на стремящи се към властта "буржоазчета", използвайки презрително-разговорната руска дума "буржуйчик".

По думите му милиционерите и спецчастите ОМОН са защитили и спасили страната от блицкриг

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай