ЛУДОСТ В САЩ! Чуха Тръмп, пият дезинфектант

Стотици хора звънят на 911, погълнали белина и дезинфектанти

ЛУДОСТ В САЩ! Чуха Тръмп, пият дезинфектант | StandartNews.com

Лудостта взема невиждани размери. Американците чуха президента си и взеха да пият дезинфектанти. Огромен брой американци са погълнали препарати за дезинфекция в опит за превенция на новия щам на коронавируса. "Си Ен Ен" съобщава, че в последните дни телефонът за спешна помощ 911 е получил "стотици обаждания" за хора, приемали дезинфектанти, информира Нова тв.

ВИЖ ОЩЕ:Тръмп шокира с идея за лекарство

Преди няколко дни на брифинг Доналд Тръмп попита не може ли по някакъв начин да се инжектира дезинфектант на болните, след като той учива вируса за една минута. По-късно Тръмп обяви, че е предложил подобно нещо саркастично, както и се е пошегувал, че слънчевата светлина също може да възпрепятства по-нататъшното разпространение на коронавируса.

Лекарите бяха шокирани от думите му и призоваха никой да не пие токсичната течност, защото тя е смъртоносна. Въпреки това обаче американци последваха думите на Тръмп.

Губернаторът на щата Мериленд - Лари Хоган - уточнява, че на спешния телефон са получени рекордно много обаждания на хора, които са се опитали да си инжектират дезинфектанти или да ги пият.

В щата Ню Йорк над 30 души са потърсили лекарска помощ със същите оплаквания. Десет от тях са погълнали белина, девет - дезинфектанти, а други десет са погълнали друг вид домакински почистващи препарати.

Председателят на българския оперативен щаб за коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски също предупреди при поредния сутрешен брифинг, че препаратите за дезинфекция са единствено и само за външна употреба. Той подчерта, че дезинфектантите трябва да бъда държани далеч от деца и с тях да се борави внимателно, защото освен всичко друго са много леснозапалими, защото в тях има голямо количество алкохол.

Междувременно, броят на починалите в САЩ е близо 54 000 души. В епицентъра на заразата - щата Ню Йорк, започва масово тестване на населението. Тестове ще се правят в близо 5000 аптеки, а целта е да могат да се изследват около 40 000 души на ден, уточнява БНТ. Медицински работници, полицаи, пожарникари, шофьори и продавачи ще могат безплатно да се изследват, дори да нямат симптоми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай