Луд либиец уби трима при атака в английски парк

Като "ужасяващ инцидент" определи британският премиер Борис Джонсън нападението

Луд либиец уби трима при атака в английски парк | StandartNews.com

По последна информация трима души са били убити, а други трима са сериозно пострадали, при нападението с нож в парк в английския град Рединг. Това се казва в официално изявление от местната полиция, цитирано от Франс прес. От там потвърдиха и че е започнало разследване за убийство, както и че инцидентът, станал снощи, не се третира като терористичен акт.

Арестуван е и един човек. Според „Прес асосиейшън“ арестуваният е либиец. Двама души със сериозни прободни рани са били откарани с хеликоптери на Бърза помощ в Кралската болница на графство Бъркшър в Рединг.

Медиите съобщиха за три жертви при инцидента и че двамата ранени в болницата са в критично състояние. Те цитират свидетели, че въоръжен с нож мъж е крещял нещо неразбираемо и е нанасял удари в областта на шията и врата на околните.

Полицията незабавно отцепи парка „Форбъри гардънс“ в Рединг и помоли гражданите да избягват района. По-рано в парка антирасисткото движение „Black Lives Matter“ проведе мирна демонстрация. От местната полиция заявиха, че случаят няма връзка с демонстрацията, която е приключила два часа преди инцидента.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател писа в социалната мрежа Туитър, че е сериозно загрижена от съобщенията от Рединг.

Като "ужасяващ инцидент" определи британският премиер Борис Джонсън нападението, предаде Ройтерс.

„Мисля си за хората, засегнати от ужасяващия инцидент в Рединг“, написа Джонсън в Туитър, където в пост благодари на службите за спешна помощ, която се указали на пострадалите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай