Лондон се връща към най-строгите мерки

Затварят се барове, пъбове, кафенета и ресторанти, кина, театри

Лондон се връща към най-строгите мерки | StandartNews.com

Лондон и няколко други области в югоизточната част тази седмица ще влязат в най-строгите ограничения за коронавирус, за да ограничат нарастващия брой инфекции.

Здравният министър Мат Ханкок информира, че столицата ще влезе в ниво 3 в 00.01 в сряда, вместо от 19 декември, както се смяташе по-рано. Те ще бъдат преразгледани на 23 декември.

Освен Лондон, в степен 3, вероятно ще влязат и части от областите Есекс и Хъртфордшир. По този начин нови над 10 милиона граждани ще бъдат поставени под по-стриктни мерки.

Сред основните правила, важащи за 3-та степен на противоепидемичните мерки, са: забрана за контакти  с хора на закрито и в повечето заведения  на открито, освен с членове  на домакинството. Разрешени са срещи  до 6 души на открито – на места като паркове, плажове или сред природата.

Магазини, фитнес зали, фризьорски салони остават отворени, но има възможност за налагане на ограничения в начина на обслужване на клиентите.

Затварят се барове, пъбове, кафенета и ресторанти, кина, театри и заведения за забавления на закрито, както и се забраняват посещенията на спортни събития на стадиони. Ресторантите могат да приготвят хра​на само за доставка.

Препоръчва се да не се посещават райони в 3-та степен, а техните жители да не посещават  райони с по-ниска степен за  противоепидемични мерки.

В същото време правителството няма намерение да отмени т.нар. „Коледна ваканция“, според която в периода 23-27 декември гражданите в цяла Великобритания, независимо в коя степен се намират, ще могат да се срещат на закрито с членове на до две други домакинства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай