Лондон на протест: Димки срещу Бо Джо

Хиляди недоволстват срещу ограниченията в центъра на английската столица

Лондон на протест: Димки срещу Бо Джо | StandartNews.com

Няколко хиляди противници на продължаващите във Великобритания анти COVID ограничения се събраха на митинг в центъра на Лондон, предаде ТАСС. Колоната премина от площад "Трафалгар" по улица "Уайтхол" до резиденцията на премиера Борис Джонсън на "Даунинг стрийт" 10, където образуваха кордон.

По пътя на шествието бяха разположени множество полицаи. По служители на реда бяха хвърлени няколко пластмасови бутилки и други малки предмети, но те не отговориха на провокациите. Повечето протестиращи обаче преминаваха мирно, а някои от тях бяха довели със себе си малки деца.

Въпреки че формално властите отмениха всички ограничения в Англия на 19 юли, гражданите трябва да се подчиняват на редица изисквания заради сложната епидемиологична обстановка. В бъдеще все по-често ще се налага представяне на ваксинационен паспорт, в лондонския транспорт носенето на маски остава задължително, както и за феновете на спортни мероприятия.

Заразените с COVID трябва да се самоизолират за 10 дни. Изолацията е задължителна и за контактните със заразени.

До този момент първа доза от ваксина срещу коронавирус са получили 88 процента от всички пълнолетни граждани на страната, а с две дози са 69,5 на сто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай