Лекари от Западна Европа пред тежък избор за кого да има респиратор

Това обясни германският лекар Дирк Ейзер в рубриката „Архивът на мъдростта“ на предаването „Темида – цената на истината“ по телевизия „Евроком“

Лекари от Западна Европа пред тежък избор за кого да има респиратор | StandartNews.com

Лекарите в Страсбург и Източна Франция са поставени през труден избор. При ситуация с много заболели и липса на медицинска техника, хора над 75-годишна възраст няма да се допускат до респиратори. Това обясни германският лекар Дирк Ейзер в рубриката „Архивът на мъдростта“ на предаването „Темида – цената на истината“ по телевизия „Евроком“.

„В Страсбург и Източна Франция казват, че хора над 75-годишна възраст няма да се допускат до респиратори. Това звучи много песимистично.  И в такава ситуация ще трябва да се направи избор дали да се остави пациент да умре…“, посочи специалистът и уточни, че това споделяли негови колеги от Франция.

Медикът разказа, че в Германия всички са под карантина. „Политиците предполагат, че в момента е затишие пред буря. Няма никой по улиците, само коли“, посочи той. Най-рискованият момент за населението е посещението на супермаркет. „Когато докосваме метални предмети, е най-опасно като дръжката на врата на магазина за хранителни стоки, или други предмети, и ако се пипнете по лицето си после, може да се заразите“, обясни д-р Ейзер.

Засега се очаква епидемията да продължи до средата на април като оптимистичен вариант.

„В момента се готвим за най-сериозните поражения в следващите седмици. Надяваме се хората да се разболяват постепенно, защото иначе здравната система ще се разпадне“, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай