Куршуми на избори. Мексико на нокти

От началото на предизборната кампания са били убити 25 кандидати за местни постове

Куршуми на избори. Мексико на нокти | StandartNews.com

Кандидат за общински съветник беше убит вчера в щата Пуебла, в централната част на Мексико. Това е по-малко от 48 часа преди изборите в страната, предаде АФП.

Хорхе Уерта Кабрера, кандидат за член на общинския съвет на Исукар де Матаморос, град с население около 80 000 души, беше убит. При нападението бяха ранени съпругата му и негов сътрудник, съобщиха за АФП два независими източника - от правителството на щата Пуебла и от прокуратурата. Според мексиканските медии 30-годишният Уерта Кабрера е бил прострелян няколко пъти посред бял ден, когато е слязъл от колата си.

По данни на федералното правителство от началото на предизборната кампания в Мексико са били убити общо 25 кандидати за местни постове. Престъплението бе извършено в навечерието на изборите на 2 юни, на които мексиканците ще изберат своя нов президент и повече от 20 000 национални и местни лидери.

Наркокартелите и други престъпни организации оказват натиск върху кандидатите от всички партии с надеждата да запазят влиянието си и след изборите. Според властите те също така се опитват да наложат своите кандидати, като изберат един от тях и забранят на останалите да се кандидатират под заплаха от смърт, отбелязва АФП.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай