Кой е собственикът на двореца на Путин

Енергииният олигарх Аркадий Ротенберг се оказа в дъното на историята

Кой е собственикът на двореца на Путин | StandartNews.com

Фото БГНЕС

Руски строител на газопроводи обяви, че управлява проекта на черноморския курорт Геленджик - така наречения "Дворец на Путин". Това стана пред телеграмканал "Маш Ру" - първата медия, допусната да заснеме репортаж вътре, цитирана от всички телевизии. 

Няколко часа след видеоразходката бизнесменът-милиардер Аркадий Ротенберг заяви, че той управлява комплекса от сгради и строи апартхотел. 

Ротенберг, който през 2019 г. продава дела си в компанията за строителство на газопроводи "Стройгазмонтаж" за около 75 милиарда рубли (990 милиона долара), заяви, че е купил двореца преди две години, допълва Ройтерс. "Механизмът беше много сложен, имаше много кредитори“, посочва той. 

Предприемачът Аркадий Ротенберг е бенефициент на недовършеното съоръжение на нос Идокапас в Геленджик, потвърди говорител на бизнесмена. От пресофиса на Ротенберг заявиха, че се работи и по изграждането на хотел на мястото.

Ротенберг е близък на президента Владимир Путин и негов бивш партньор по джудо. 69-годишният мъж се смята за един от най-богатите хора в Русия. Той също е в списъка на руснаците, санкционирани от Запада след войната в Източна Украйна. 

Преди дни руският опозиционер Алексей Навални пусна в YouTube свой филм-разследване "Дворецът за Путин" с цел да разкрие масивното имение на руския президент на брега на Черно море. 

Владимир Путин обаче отрече имотът да е негов или на негови близки роднини. На следващия ден Кремъл обяви за  собственици неназовани предприемачи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай