Кошмар в Загреб след 5,3 по Рихтер /ФОТО/

15-годишното дете, което бе обявено за починало, бе реанимирано

Кошмар в Загреб след 5,3 по Рихтер /ФОТО/ | StandartNews.com

ФОТО: БГНЕС

Кошмар в Загреб след 5,3 по Рихтер. Трусът бе в 6:24 часа местно време. Епицентърът бе на седем километра от града, на дълбочина 10 километра.

15-годишното дете, което бе обявено за починало, бе реанимирано, но остава в критично състояние, съобщиха от “Спешна помощ” в Загреб. Оттам уточниха, че още една възрастна жена е в тежко състояние, съобщи БГНЕС. Армията е по улиците на града.

Най-голямата катедрала в Загреб е със сериозни щети, множество комини са рухнали върху тротоарите, по улиците има множество отломки от сгради – тухли и керемиди, а прозорците на много сгради са разрушени.

“Има пропукани стени по жилищата и сградите във Върбик и Драшковичевой. На места има пропаднали покриви. Има и заклещени хора”, съобщават от противопожарната служба в хърватската столица. Сериозни щети има върху сградата на “Петрова болница”, както и в очната клиника. Има и ранени.

От българското външно министерство заявиха, че няма данни за пострадали български граждани. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Загреб на следните телефони: +385 1 46 46 609; +385 1 46 46 631; 385 1 46 46 640; дежурен телефон в извънработно време: +385 984 69 808.

Тази сутрин започна извънредно заседание на държавното ръководство. В срещата участват президентът Зоран Миланович, председателят на парламента Гордан Яндрокович, премиерът Андрей Пленкович, вицепремиерът Дамир Кърстевич и кметът на Загреб Милан Бандич. Вътрешният министър Божинович призова хората, които са излезли пред сградите, да бъдат на разстояние от тях, за да не пострадат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай