Кошмар! Три българки се удавиха в Рейн

Над 160 души са участвали в издирването им

Кошмар! Три българки се удавиха в Рейн | StandartNews.com

Три момичета от една българска фамилия се удавиха в бурните води на река Рейн край германския град Дуисбург, съобщиха местните медии.

Трите момичета - на 13, 14 и 17 години са влезли в реката на място, където според германските медии има пясъчен плаж. Преминаващ кораб обаче е направил по-големи вълни и момичетата са потънали. Най-голямото от тях е било извадено от спасителните екипи, но въпреки реанимационните действия е починало.

Инцидентът е станал на 16 юни вечерта в район до предградието Марксло, където живеели семействата на жертвите.

В акцията по издирването на другите две деца са се включили над 160 спасители, полицаи, пожарникари, водолази, а реката е претърсвана, както с катери, така и с хеликоптери. Въпреки това телата на двете момичета не са открити.

Според местните власти скоростта на водата на моменти достига 12 км/ч., а вълните от преминаващите кораби правят плуването в реката опасно дори за опитни плувци.

Тази сутрин от полицията в Дуисбург съобщиха, че в нидерландския участък на Рейн са били открити две тела, които са на 13-годишната Гергина и 14-годишната Жулиета. Според "Билд" 17-годишната Ели е тяхна братовчедка.

"Разбира се, назначена е ДНК експертиза, а резултатите ще бъдат готови в края на седмицата", обясни говорителят на полицията в Дуисбург Стефан Хауш. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай