Конфликтът расте! Хамас с нови ракети по Израел

Сирените за въздушна тревога прозвучаха чак в град Нахалал

Конфликтът расте! Хамас с нови ракети по Израел | StandartNews.com

Нови ракети по Тел Авив и Ерусалим изстреля рано тази сутрин радикалната палестинска групировка „Хамас”. До момента няма информации за жертви и пострадали.

Сирените за въздушна тревога прозвучаха чак в град Нахалал, на сто километра от Газа и накараха хиляди израелци да търсят сигурност в убежищата.

Най-малко 67 души са загинали в Газа, след като в понеделник конфликтът ескалира. Според информацията от палестинските власти 17 от убитите са деца, а 6 - жени. Седем души за загинали в Израел.

Международната общност призова за деескалация, а Вашингтон изпраща заместник помощник-държавния секретар Хейди Амр, за разговори с двете страни, съобщи Нова тв.

„Граждани на Израел, това, което се случва в израелските градове през последните дни не може да се толерира. Видяхме араби, които палят синагоги, автомобили. Нападат полицаи, нараняват мирни и невинни граждани. Това е нещо, което не можем да приемем. Това е анархия. Нищо не може да го оправдае”, каза Бенямин Нетаняху,  министър-председател на Израел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай