Колко е важно Европа да бъде силна и свободна

Вижте защо председателят на NEOS (Нова Австрия и Либерален форум) Беате Майнл-Райзингер казва „Да“ на обединена Европа

Колко е важно Европа да бъде силна и свободна | StandartNews.com

Вярвате ли в европейска общност, която е смела и отворена към света? Европа, където хората могат да пътуват, да живеят и се обичат свободно, без граници и да споделят общи ценности? Нека да кажем „да“ на сближаването и на нов старт за Европа. 

Вижте защо председателят на NEOS (Нова Австрия и Либерален форум) Беате Майнл-Райзингер казва „Да“ на обединена Европа:

1. Независимо дали става дума за пандемията, за климатичните промени или миграционните потоци, всеки ден ни се напомня, че малките страни не могат сами да преодолеят големите предизвикателства на нашето поколение. Унгария – така както Австрия – може да бъде силна само в една обща Европа. „Да“ на обединена Европа!

2. Европейският съюз е съюз на ценности, които споделят и унгарците: свобода, равенство, върховенство на закона. „Да“ на Унгария, която да отнася сериозно към тези ценности!

3. Във времена, когато кризите следват една след друга и гражданите навсякъде в Европа гледат с тревога към бъдещето, са ни нужни взаимно разбиране и доверие в обществото, а не разделение. „Да“ на демократичен съюз и на Европа, която защитава малцинствата!

4. Цифровизацията води до коренни промени. От нас зависи дали правилно ще използваме възможностите на автоматизацията, споделянето на икономическите или цифровите платформи. Сега лидерите на ЕС трябва да действат решително срещу враговете на прогреса и да обединят силите си, за да завещаят на децата ни една по-добра Европа. „Да“ на Европа, адаптирана за бъдещето, където делата тежат повече от думите!

5. Всички поколения, най-вече младите, заслужават Европа, която е готова за бъдещето. Необходими са ни силни общи институции, които на световната сцена са мощен противовес на големи сили като НР Китай или САЩ. „Да“ на Европа, способна да действа!

6. Всеки ден сме свидетели на това колко важни са независимите медии, плурализмът на гледните точки и свободният достъп до информация за действащата демокрация. „Да“ на защитата на свободата на мнение и свободата на пресата в Европа!

7. Трябва да осигурим по-силно участие на гражданите в политиките на ЕС. „Конференцията за бъдещето на Европа“ дава възможност на всички граждани на ЕС да дадат своя принос със собствените си виждания и идеи. „Да“ на нови идеи!

Нека да направим заедно Европа по-силна!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай