Кметица стана санитар през уикенда

Лекарката не е практикувала от 1995 г. насам, но решила да действа и да помага

Кметица стана санитар през уикенда | StandartNews.com

Кметицата на испанския курорт Марбея – Анхелес Муньос, се записа като доброволец санитар, за да помага през уикендите в борбата срещу разпространението на коронавируса, съобщи "Ел Еспаньол“. Лекарката не е практикувала от 1995 г. насам, но решила да действа, за да подсили екипа от санитари в болницата "Коста дел Сол“, предаде Канал 3.

Преди това изрично изискала от Хесус Агире, здравен съветник в управата на провинция Андалусия, нейното включване като доброволец да остане в тайна от медиите. Но когато в събота се появила в болницата, тя бързо била разпозната от хората. А медиите научили в понеделник.

От кметството на Марбея уточниха, че имало юридическо препятствие: Анхелес трябвало да се откаже от политическия си пост, за да работи като санитар. Накрая бил намерен компромис – кметица през седмицата, санитарка през уикенда.

От работата си на първа линия с маска и предпазно облекло кметицата разбрала от първа ръка за необходимостта от още легла. И от понеделник, вече в кметския си кабинет, започнала да действа за преобразуването на съседен на болницата хотел във временна клиника с легла за пациенти, а също и стаи за необходимия персонал.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай