Китайският президент : Ще хванем този дявол вируса!

Не можем да му позволим да се крие, каза държавният глава

Китайският президент : Ще хванем този дявол вируса! | StandartNews.com

Президентът на Китай Си Дзинпин заяви, че Китай е сигурен, че победи коронавируса "дявол", в коментари за китайската държавна телевизия, цитиран от световните медии.

Коментарите на президента са, след като в Пекин се срещна с ръководителя на СЗО, за да обсъди как да защити китайците и чужденците в райони, засегнати от вируса и "възможни" алтернативи за евакуация, заяви говорител на СЗО.

"Вирусът е дявол и не можем да оставим дявола да се скрие", обяснява Си Дзинпин. "Китай ще засили международното сътрудничество и приветства участието на СЗО... Китай е уверен в победата в битката срещу вируса."

Джун Наншан, известен учен от Китайската национална здравна комисия, заяви пред официалната информационна агенция "Синхуа", че заразата "няма да се увеличи в големи мащаби. Вярвам, че трябва да достигне връх след седмица или около десет дни".

"Смъртността със сигурност ще продължи да пада", въпреки че досега не е намерено лечение, но благодарение на технологиите за поддържане на живот и усилията на изследователи и медицински работници.

Смята се, че ситуацията ще се подобри с настъпването на по-топлото време, което "не е благоприятно за разпространението на инфекциозни респираторни заболявания".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай