Китай удари Мъск

"Тесла" с 27% спад в продажбите на китайския пазар

Китай удари Мъск | StandartNews.com

Лошата реклама, която беше направена на "Тесла" в Китай по време на автомобилното изложение в Шанхай, e навредилa на продажбите там, а това породи опасения у инвеститорите, коментира СиЕнЕн. Поводът за това са отчетените по-малко продажби на местния пазар за април - по-малко от 26 000 автомобила. Това е с 27% по-малко в сравнение с март, според данни на Китайската асоциация за леки автомобили.

Същевременно местни производители на електрически автомобили отчетоха ръст на продажбите си. Чувствителният спад при "Тесла" е факт, след като компанията беше обект на протест по време на най-голямото автомобилно изложение в Китай в Шанхай миналия месец от собственици на коли с тази марка, оплакали се от проблеми със своите автомобили.

Компанията е обект на проверка от общо пет китайски регулаторни агенции, които поставят под въпрос качеството на произведените в Шанхай автомобили Model 3. Имаше и съобщения, че китайските военни са забранили на автомобилите "Тесла" да влизат в комплексите му, изразявайки опасения, че камери на борда можело да се използват за шпиониране.

Собственикът на "Тесла" Илон Мъск категорично отхвърли тази теория, предаде Нова. Kомпанията спря плановете си за закупуване на земя, върху която да развие завода си в Шанхай, като се предполага, че причина за това е напрежението между САЩ и Китай. Bнocът в CAЩ нa ĸитaйcĸи eлeĸтpичecĸи ĸoли ce oблaгa c 25% митa, a пo вpeмeтo нa пpeзидeнтa Дoнaлд Tpъмп бяxa нaлoжeни и дpyги тapифи, ĸoитo пpoдължaвaт дa дeйcтвaт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай