Китай разработва ваксина срещу коронавируса

За момента е изолиран вирусът, избира се конкретният щам

Китай разработва ваксина срещу коронавируса | StandartNews.com

Разработването на нов вид ваксина срещу коронавируса, който причинява пневмония, е започнал китайският Център за контрол и профилактика на заболяванията, предава ТАСС, цитирайки информация от в. „Чайна дейли“.

„Центърът вече започна разработването на ваксина. За момента успяхме да изолираме вируса, сега се избира конкретният щам“, заявява Сюй Венбо, ръководител на Центъра. Освен това в момента китайските експерти подбират лекарства, които ефективно противодействат на пневмонията.

Заразените в Китай вече са над 2000 души. Има подозрения за зараза в още близо 2700 случая, но засега диагнозата не е потвърдена.

От полунощ местно време е забранено влизането на всички превозни средства в град Шантоу. Целта е да се попречи на разпространението на новия коронавирус, предава Франс прес. В града ще бъде прекъснато и движението на градския транспорт, включително и на фериботите. Столицата на провинция Шенси град Сиан също спира всички междуградски автобуси от 18 часа местно време, предава Ройтерс. Ограничения на транспорта ще бъдат наложени в цялата източна провин;ия Шандун, а в провинция Шенси е забранено влизането на автобуси, идващи от други провинции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай