Китай показа новите ракети на мощен парад

Маршируваха 15 000 военни, 160 самолета летяха над Пекин

Китай показа новите ракети на мощен парад | StandartNews.com

Китай показа новите свръхзвукови стратегически крилати ракети DF- 100 или CJ- 100 по време на честванията по случай 70-тата  годишнина от създаването на Китайската народна република, съобщи Риа Новости.  На парада маршируваха  15 000 военни и бяха показании 580 машини, 160 самолети и вартолети. Това е най-мащабния парад от всички досегашни.

По-рано в медиите се появи информация, че тези ракети могат да преодолеят системата за противоракетна отбрана на САЩ и могат да поразяват цели на голямо разстояние.

Китай показа за първи път новите междуконтинентални балистични ракети JL-2, както и безпилотният летателен аппарат «Острият меч», който може да изпълнява разузнавателни операции, както и да нанася удари по обекти на противника.

В речта си президента Си Цзинпин заяви, че нищо не може да разклати устоите и да спре икономическия възход на на великата китайска нация. За много от китайците той е ново олицетворение на великия Мао. На парада Си носеше сивия костюм на Мао и наблюдаваше парада от същото мястото, където първия лидер на партията стоеше при обявяването на създаването на Китайската народна република на 1 октомври 1949 г, припомня БГНЕС.

След преминаването на войските в града започна и празнично шествие, в което се включиха около 100 000 души. Ще завърши с  пускането на 70 000 гълъби и цветни балони в небето над Пекин.

Под вашето ръководство Китай уверено върви към постигане на целите, поставени от XIX-тия конгрес на Китайската партия - изграждане на"общество на средната класа "до 2021 г. и" цялостно модернизирана социалистическа държава "до 2049 г., написа руският президент Владимир Путин в поздравителна телеграма до китайския си колега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай