Ким Чен Ун с голям медал от Русия

Голямата награда е за приноса му за увековечаване на паметта на загинали и погребани съветски граждани в КНДР

Ким Чен Ун с голям медал от Русия | StandartNews.com

Юбилеен медал „75 години от Победата във Великата Отечествена война 1941-1945 г.“ получи севернокорейският лидер Ким Чен Ун от Русия само 3 дни, след като „възкръсна” от мистериозното си изчезване. Голямата награда е за приноса му за увековечаване на паметта на загинали и погребани съветски граждани в републиката, съобщи руското посолство в КНДР във Фейсбук.

ВИЖ ОЩЕ:Ким Чен Ун възкръсна

„В съответствие с указ на президента на Руската федерация, председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун беше награден с юбилейния медал „75-та годишнина от Победата във Великата Отечествена война 1941-1945 г.“ за големия си личен принос за увековечаване на паметта на загиналите и погребани в КНДР съветски граждани и загрижеността относно съхраняване на гробовете и паметниците на съветските воини в Корейската народно-демократична република“, се казва в доклада.

ВИЖ ОЩЕ: САМО В СТАНДАРТ: Ким би вируса по мистерии

Отбелязва се, че на 5 май руският посланик Александър Мацегора е връчил медала на външния министър на КНДР Ли Сон Гвон. Те са провели и кратък разговор, по време на който са затвърдили ангажимента си да продължат усилията за изпълнение на споразуменията, постигнати от лидерите на двете държави във Владивосток през април 2019 г., насочени към развитие и укрепване на сътрудничеството.

ВИЖ ОЩЕ: Светът за Ким:Ура, жив е! Не мъртъв е!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай