Хит. Уникален диалог между репортерка и Путин!

От какво толкова ви е страх, сър?

Хит. Уникален диалог между репортерка и Путин! | StandartNews.com

Репортерът от Ей Би Си нюз Рейчъл Скот стана герой в социалните мрежи, след като зададе смел въпрос на Владимир Путин по време на пресконференцията в Женева.

"Списъкът с вашите политически опоненти е дълъг и повечето са мъртви или в затвора за дълго време.

Направихте така, че всеки, който иска да влезе в политиката в Русия и подкрепя Алексей Навални да не може да го направи. Въпросът ми към вас, г-н президент, е от какво толкова ви е страх?", пита Скот.

Руският президент се стресна, но  започна да описва организацията на Навални, който не спомена по име, като "естремистка", чиято цел е да доведе до масови безредици и нарушаване на закона. След това Путин дава пример с безредиците след убийството на Джордж Флойд в Съединените щати, който също не споменава поименно.

Репортерката обаче отхвърля този отговор и казва на Путин: "Не ми отговорихте на въпроса, сър. Ако всичките ви политически опоненти са мъртви, в затвора или отровени - това не изпраща ли ясно послание, че не искате равнопоставена политическа битка?".

"Ако говорим кой кого убива и изпраща в затвора, хората нахлуха в американския Конгрес с политически искания. Сега ги очакват присъди от 20, може и 25 години затвор", отговаря Путин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай