Като Путин: Зеленски ще подкара камион по моста

Украинският президент ще подкара КАМАЗ по ремонтиран огромен мост над р. Днепър

Като Путин: Зеленски ще подкара камион по моста | StandartNews.com

Президентът на Украйна Влодимир Зеленски, който се готви да открие официално мост над река Днепър, ще вземе пример от руския си колега Владимир Путин, като ще се качи зад волана на КАМАЗ, и ще подкара сам камиона по съоръжението, съобщават руски източници.

Това има връзка и с облога, сключен между Зеленски и кмета на гр. Днепър (бивш Днепропетровск) Борис Филатов. Вторият обеща, че ако не приключи отдавна бавещия се ремонт на моста до 14 септември ще подаде оставка. Зеленски пък, както разказал пред медиите ръководителят на кабинета на президента на Украйна Андрей Богдан, лично ще открие моста и ще премине по него на волана на КАМАЗ.

Зеленски започна да се учи от лидер от световен мащаб, какъв е руският държавен глава Путин, злобничко коментират в Русия. Според тях украинският президент ще демонстрира уважение към руската страна, ако управлява, произвеждания в Русия камион КАМАЗ.

Много символично би било от страна на Зеленски ако започне своето посещение в руския Крим чрез пътуване по величествена структура като Кримския мост, коментират в Москва.

Мостът от Краснодарския край до Крим е най-дългият в Русия. Дължината му е 19 километра. Строежът му започна през февруари 2016 г., като началото на движението на автомобилите първоначално беше планирано за декември 2018 година. Въпреки това строителните работи приключиха по-рано по-рано, а трафикът по моста тръгна през май миналата година.

На 15 май Путин премина през моста на КАМАЗ, водейки конвой от тридесет тежки камиона, които тестваха конструкцията. На следващия ден мостът беше отворен за автомобили и автобуси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай