Камион събори пешеходен надлез

Само един е ранен при инцидента в Русия

Камион събори пешеходен надлез | StandartNews.com

Надземен пешеходен преход се срути на федералната магистрала М-10 в квартал Тосненски в Ленинградска област, движението е блокирано, съобщи източник от спешните служби пред ТАСС. 

"Имаше съобщение за колапса на надлеза над магистралата в квартал Тосно на Ленинградска област," - каза очевидец за агенцията.

Регионалният щаб на Министерството на извънредните ситуации потвърди тази информация, като отбеляза, че пожарните и спасителните части са заминали за мястото. 

Росавтодор каза пред ТАСС, че прелезът се е срутил, след като е бил ударен от камион с повдигнат товарен отсек. Както уточни източник в аварийните служби, шофьорът на камиона забравил да свали тялото.

От пресслужбата на руското министерство на извънредните ситуации заявиха пред ТАСС, че един човек е ранен в резултат на инцидента. 

"По предварителни данни една жертва е шофьорът на камиона", заяви пресслужбата. Няма други жертви в резултат на извънредната ситуация, съобщиха от пресслужбата на регионалното правителство пред репортери.

Министерството на извънредните ситуации добави, че съобщението за колапса е пристигнало в 17:50 по московско време. Четири съоръжения и 16 души бяха изпратени на мястото на извънредни ситуации. Движението е блокирано в двете посоки, организирани са обходни пътища. „Обход Зуево - Кириши - Волхов - изход към Кола, отбивка Трубников Бор - магистрала 41А-004 - изход към М-10, както и отклонение на обекта през град Любан“, допълват от ведомството. Федерална магистрала М-10 "Русия" свързва Москва и Санкт Петербург. Магистрала М-11 "Нева" също свързва двата града, но е платена и високоскоростна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай