Камала Харис иска втори дебат с Тръмп

Остри думи по отношение на абортите

Камала Харис иска втори дебат с Тръмп | StandartNews.com

Американският вицепрезидент и претендент за Белия дом Камала Харис обяви, че се опитва да си издейства втора възможност за участие в предизборни телевизионни дебати с опонента си от Републиканската партия Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

"Опитвам се да стигна до още едни дебати. Ще видим", заяви Харис по време на предизборна проява пред около 600 души в културния център "Коб Енерджи" в Атланта, щата Джорджия.

Същевременно тя определи Тръмп като заплаха за живота и свободата на американските жени, като предупреди, че той ще продължи да ограничава правото на аборт, ако се завърне в Белия дом, информира Асошиейтед Прес.

Предизборната среща на Харис в един от ключовите за предстоящите президентски избори щати дойде дни след информацията на разследващата медия "ПроПублика", че две жени в Джорджия са починали, след като не са получили необходимото лечение след усложнения, вследствие на приемането на хапчета за прекъсване на бременността, посочва АП.

"Подобни смъртни случаи са не само предотвратими, но и предвидими, благодарение на законите, прилагани след като Върховният съд на САЩ е отменил решението по делото "Роу срещу Уейд", отбеляза Харис.

Единствените досега телевизионни дебати между Харис и бившия американски президент Тръмп бяха на 10 септември в студиото на "Ей Би Си Нюз".

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
OmeX
преди 1 час

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи