Камерън: Лондон няма да спира работници от ЕС

Камерън: Лондон няма да спира работници от ЕС | StandartNews.com

Лондон. Великобритания няма да "поставя бариери, за да спира иигранти от други държави от Европейския съюз, които идват тук, за да работят", заяви премиерът на Великобритания Дейвид Камерън.

Министър-председателят заяви, че правилата на ЕС , които позволяват на хората да се движат свободно между страните са "важни" и ще останат в сила, въпреки противоречията около имиграцията, които те позволяват.

Камерън заяви, че отхвърля призивите от Партията за независимостта на Обединеното кралство да се оттегли от ЕС и да се изоставят европейските правила, които позволяват на гражданите на държавите-членки да работят в други страни от ЕС без ограничения.

Тези правила са позволили на повече от един милион граждани на ЕС да влязат във Великобритания през последните години, с повече от 150 000 пристигащи миналата година.

Официалните данни за тази седмица се очаква да покажат, че най-малко още 30 000 българи и румънци са пристигнали  във Великобритания, след като ограниченията за работата им изтекоха през януари.

"Трябва да се уверим, че свободата на труд се основава на принципа: пристигаш в страната и започваш да работиш, не започваш да искаш социални помощи", подчерта премиерът.

Дейвид Камерън предупреди, че подходът на Партията за независимост на Обединеното кралство (UKIP) на Найджъл Фараж, която иска спиране на миграцията, е вреден за Великобритания.

В интервюто Камерън потвърди намерението си да предоговори условията на британското членство в ЕС и да организира референдум за него, ако консерваторите спечелят изборите през 2015 г. Той подчерта, че Лондон ще иска да бъде изключен от целта за "все по-тесен съюз" в рамките на Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай