Кадиров се съмнява в края на Ал Багдади

Реагира на убийството на лидера на „Ислямска държава“ с цитата на Гогол

Кадиров се съмнява в края на Ал Багдади | StandartNews.com

Президентът на Чечения Рамзан Кадиров на своя канал в социалната мрежа „Телеграм“ коментира новината за убийството на лидера на „Ислямска държава“ Абу Бакр Ал Багдади изрази съмнение в истинността й, пише руският вестник „Московский комсомолец“. Кадиров реагира на убийството на лидера на „Ислямска държава“ с цитата на Гогол – думите на Тарас Булба, казани на Андрей: „Родих те, ще те убия!“. Освен това Кадиров изрази несигурност, че лидерът на „Ислямска държава“ е убит, защото това не е първото съобщение за неговата смърт. Кадиров припомни също, че дори и Ал Багдади да е мъртъв, „Ал Кайда“ все още е жива.

„Смъртта на Ал Багдади променя малко, ако делим терористите на добри и лоши“, каза Кадиров. Той добави, че Сирия трябва да бъде напълно изчистена от бойци на „Ислямска държава“.

По-рано редица американски медии, позовавайки се на Белия дом, съобщиха, че Ал Багдади е ликвидиран в Идлиб с голяма степен на вероятност, което по-късно бе потвърдено от американския президент Доналд Тръмп. „Главорезът, който се опитваше толкова силно да сплаши другите, прекара последните си мигове в пълен страх, в пълна паника и ужас, ужасен от американските сили, които идват към него“, коментира Тръмп в Белия дом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай