Кадиров хвърли бомба! Руски депутати искали смъртта му

Близкият съюзник на президента Владимир Путин казва това на среща с чеченски военни представители

Кадиров хвърли бомба! Руски депутати искали смъртта му | StandartNews.com

Източник: ТАСС, архив

Лидерът на Чечения Рамзан Кадиров обвини руски депутати от съседни региони, че са се опитали да поръчат убийството му и ги заплаши с "кръвопролитие", ако не докажат невинността си, съобщи ТАСС.

Близкият съюзник на руския президент Владимир Путин казва това на среща с чеченски военни представители, отбеляза Ройтерс. Видеозапис от срещата беше публикуван в личния канал на Кадиров в Телеграм. В него Кадиров, говорейки на родния си език, посочва трима руски законодатели, които според него стоят зад предполагаемия заговор за убийството му - двама от Дагестан и един от Ингушетия.

"Има свидетели, има хора, на които са се опитали да ме поръчат. Попитали са ги и колко ще вземат за поръчката. Ако те не докажат обратното, официално ще обявя кръвна вражда", казва Кадиров според превода на ТАСС. В Чечения подобни думи се възприемат като заплаха за отмъщение чрез убийство на врага или на негови роднини.

Чечения граничи с Дагестан и Ингушетия, а Кадиров в миналото е предявявал претенции към части от територията на двата региона.

Путин дава на Кадиров доста свобода на действие, за да управлява Чечения като свое лично владение в замяна на поддържането на стабилността в региона. Кадиров се превърна в значим играч в политиката, включително като изпрати свои войници да се бият на страната на Русия срещу Украйна, отбелязва Ройтерс.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Maxim
преди 1 час

Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може----- https://come.ac/manx

Откажи