Извънредна ситуация в Сърбия заради вируса

306 пациенти са починали от COVID-19

Извънредна ситуация в Сърбия заради вируса | StandartNews.com

Коронавирусът не отслабва и не избира възраст. В Сърбия са регистрирани 15 829 души, а досега 306 пациенти са починали от COVID-19. Извънредно положение има в десет общини и градове. От коронавирус умират и млади хора без придружаващи заболявания.

Експертите предупреждават, че разпространението на коронавируса не е отслабнало и е доказано, че млади хора без други заболявания също умират.

Според последната информация 325 са новите случаи на зараза в Сърбия, а 8 души са починали. Поради влошаването на епидемиологичната ситуация, причинена от разпространението на коронавируса, в Кралево е в сила извънредна ситуация, която преди това бе обявена в редица градове, сред които Нови пазар, Тутин, Крагуевац, Белград, Чачак, Ариле и др.

Специалистът по инфекциозни болести Мийомир Пелемиш каза, че трябва да се заяви ясно и силно, че коронавирусът не е отслабнал, а доказателството са всички заболели. Вирусът не избира възрастта, единственият въпрос е какъв ще бъде изходът, посочи Пелемиш и заяви, че е доказано, че и младите хора умират без нито едно друго заболяване.

За 24 часа в Нови пазар е формирана военнополева болница в рамките на Общата болница и тя е готова да приема пациенти. Временната болница за лечение на COVID-19 ще бъде отворена от понеделник в спортната зала „Арена“ и ще разполага с 500 болнични легла и всички условия за приемане на пациенти с коронавирус, съобщи министърът на здравеопазването Златибор Лончар. Ортопедичната клиника в Баници от вторник отново ще приема болни от коронавирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай