Избухна бомба от Втората световна война. Отмениха 80 полета

При инцидента няма пострадали, обявиха японските власти

Избухна бомба от Втората световна война. Отмениха 80 полета | StandartNews.com

Взрив изправи на нокти властите в Япония. 

Американска бомба от Втората световна война, която е била заровена на японско летище, експлодира, създавайки огромен кратер на пътеката за рулиране и отменяйки над 80 полета. При инцидента няма пострадали, обявиха японските власти, предаде БГНЕС.

Служители на Министерството на земеделието и транспорта заявиха, че не е имало самолет в близост, когато е избухнала бомбата на летище „Миядзаки“ в югозападната част на Япония на 2 октомври, съобщи „Гардиън“.

 

 

Разследването на силите за самоотбрана и полицията е потвърдило, че експлозията е била причинена от 500-килограмова американска бомба и няма допълнителна опасност. Те все още установяват какво е причинило внезапната ѝ детонация.

 

Видеоклип, заснет от близко авиационно училище, показва как взривът изхвърля във въздуха парчета асфалт като фонтан. На клипове, излъчени по японската телевизия, се вижда кратер на пътеката за рулиране с диаметър около 7 м и дълбочина 1 м.

Главният секретар на японския кабинет Йошимаса Хаяши каза, че повече от 80 полета са били отменени на летището, което ще надява да възстанови дейността си сутринта на 3 октомври.

Летище „Миядзаки“ е построено през 1943 г. като бивше поле за летателно обучение на императорския японски флот, откъдето някои пилоти „камикадзе“ са излитали на самоубийствени мисии.

Редица невзривени бомби, пуснати от американските военни по време на Втората световна война, са били открити в района, съобщи Министерството на отбраната.

Стотици тонове невзривени бомби от войната остават заровени в Япония и понякога биват изривани на строителни обекти.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай