Италия удари баровете, Франция с 4 месеца карантина

Европа затяга мерките срещу коронавируса

Италия удари баровете, Франция с 4 месеца карантина | StandartNews.com

Европа продължава да затяга мерките срещу коронавируса. Правителството в Италия договори с регионалните власти баровете и ресторантите да работят до 18:00 часа. Затварят се фитнес залите, кината и басейните. Призовават се гражданите да не излизат и да ограничат контактите до лицата от семейството си. Не се въвежда полицейски час и блокиране, а магазините и повечето фирми ще продължат да работят, съобщи БГНЕС.

Съгласно указа, до три четвърти от гимназиалното обучение трябва да се извършва онлайн, за да се ограничи броят на учениците в сградите на училищата.

В същото време Франция удължи извънредното положение до 16 февруари 2021 г.  Парламентът взе решението със 71 гласа „за” и 35 „против”.  Вчера Франция прескочи границата от над 1 милион заразени, като през последните 24 часа бяха регистрирани 45 422 нови случая. Увеличи се и броят на смъртните случаи с нови 138 за изминалото денонощие.

Министърът на здравеопазването Оливие Веран заяви, че през следващите седмици очаква ръст на заболелите и на смъртните случаи. С оглед предотвратяване разпространението на коронавируса, в 54 департамента в страната и в Полинезия е въведен полицейски час.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай