Италианският премиер подмина Давос

Отмени пътуването си заради оставка

Италианският премиер подмина Давос | StandartNews.com

След дълго очакване кога италианският премиер Джузепе Конте ще се появи в Давос, стана ясно, че той е отменил пътуването си заради оставка - на председателя на движение „Пет звезди“ Луиджи Ди Майо, част от управляващата коалиция, предаде Ройтерс.
От пресслужбата на премиера не обясниха в детайли причината за отмяната на полета на Конте, но заявиха, че той ще остане в Рим, за да работи по „спешни въпроси“.
Ди Майо, който служи и като външен министър на Италия, е част от кабинета, откакто беше формирана предишната коалиция, в която отново партията му участваше. Това се случи през 2018 г., когато „Пет звезди“ получиха 33% от вота в изборите в Италия. Той напусна поста си на председател на движението след вълна от оставки в правителството, които застрашиха неговата стабилност.
Оставката на Ди Майо само допринася за продължаващата политическа криза в Италия, малко преди местните избори, където опозиционната партия на Матео Салвини се очаква да набере скорост и да засили исканията си за нови парламентарни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай