Историческа новина за Украйна. Брюксел се произнесе

Киев чу онова, което чакаше от години

Историческа новина за Украйна. Брюксел се произнесе | StandartNews.com

Историческа новина за Украйна. Европейската комисия предлага да започнат преговорите за присъединяване към ЕС на Украйна и Молдова, съобщи говорител на комисията.

Той отбеляза, че днес постоянните представители на страните от ЕС в Брюксел са били запознати с наблюденията на комисията за постигнатия напредък на двете страни досега. 

Според нас двете страни изпълняват изискванията, държавите от ЕС трябва да утвърдят преговорната рамка и след това да започнат преговорите по същество, посочи говорителят.

Украйна въведе закон за подобряване на противодействието на корупцията и по отношение на малцинствата. Молдова изпълни изискванията за осигуряване на независимост на правосъдието и за борба с прането на пари, добави той.

Решението за начало на преговорите се взима от Европейския съвет. Преди това Съветът на ЕС трябва да одобри рамката за бъдещите преговори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
21 Коментара
ЕС са
преди 3 месеца

Бахти и смешниците,няма по-просто и деградирало управление в света от това на ЕС.РАЗПАДНЕТЕ Я ТАЗИ ТРЕТОПОЛОВА КОЧИНА,ЧЕ НИЩО ХУБАВО НЕ НИ ЧАКА ОСВЕН ВОЙНА И ДИГИТАЛИЗАЦИЯ НА ПАРИТЕ С ,КОИТО ЩЕ НИ СКОПЯТ ТОТАЛНО.И КВО КАТО УКРАЙНА И МОЛДОВА ВЛЕЗНАТ В НАТО??? НЕ МИСЛИТЕ ЛИ,ЧЕ ТАКА СЕ ПРОВОКИРАТ ПОВЕЧЕ РУСНАЦИТЕ??? МАЛКИТЕ ДЪРЖАВИ ПОКРАЙ РУСИЯ ИЗЧЕЗВАТ ЗА ЧАСОВЕ АКО СТАНЕ ТРЕТА СВЕТОВНА,НЕЗНАМ ДАЛИ ВИ СТАВА ЯСНО С КОГО СИ ИМАТЕ РАБОТА САЩ И 5 ЦЕНТА НЕ ДАВАТ ЗА ЖАЛКИЯТ НИ ЖИВОТ ТЕ ИСКАТ ЖЕРТВИ И ПАРИ ОТ ОРЪЖИЯ ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ С ТОЗИ ГОЛЯМ ДЪЛГ!!!

Откажи
Българин
преди 3 месеца

Толкова си тъп, че не си разбрал, че ще започват преговори за ЕС, а не за НАТО! Марш в азиатския коптор! Голи ходим, но сме въоръжени.

Откажи
Rossitto
преди 2 месеца

Може да не е разбрал,но е на 100% прав. Или си толкова ТЪП,че не го осъзнаваш?

Откажи
Sila
преди 2 месеца

Айде марш в Евразия

Откажи
Дедо Божи
преди 2 месеца

Страна ,която е във война с друга съседна на нея ,как ще влиза в ЕС?

Откажи
radostcesh78
преди 2 месеца

А ти кайъв българин си се писал бе мурдер

Откажи
Зелена Йода
преди 2 месеца

А ти като не си толкова тъп, вероятно имаш спомен, че едно от условията България да е член на ЕС беше да е член на НАТО. Хайде сега да вържеш 2+2 на колко е равно. Хайде и един бонус въпрос за 500 лв... Сърбия защо не е в ЕС?

Откажи
Коко
преди 2 месеца

Прав си,но в Бг и света е пълен с глупаци и продажни души.

Откажи
Татаратаааа
преди 2 месеца

Официално никоя от двете страни не е обявила война.

Откажи
Eldon
преди 2 месеца

Точно така Харватите реват сега от Евразия

Откажи
Тихомир Тодоров
преди 2 месеца

Украйна удължи военното положение до август, иначе през месец май трябваше да имат избори за президент, а по време на война, продължава да управлява действащия, значи Украйна е обявила война

Откажи
Либен
преди 2 месеца

Прав си, точно така си е

Откажи
Bаско
преди 2 месеца

Абсолютна помия !

Откажи
Някой
преди 2 месеца

Европеогейският съюз е вече в агония отдавна е превзет от малоумни гейове начупени пред американските хиени ха ха ха

Откажи
Няма такъв народ
преди 2 месеца

Като не ви харесва в Европа, бегате в раша. Щом още коментирате ге йове и други сексуалния наклонности явно не сте ходили из Европа или в подо покривното пространство има само паяжини и мухъл..

Откажи
Мърша
преди 2 месеца

Няма такъв идиот

Откажи
Атанас Тодоров
преди 2 месеца

Най тъпото нещо което ще доведе до Трета Световна Война!В ЕС няма умни хора мислещи за човечеството и за децата си!А една война ще донесе поне 3 милиарда жертви и края на Европа като континент!

Откажи
Tereza
преди 2 месеца

Война ще има,и ще отиде половината човечество.Другата половина ще отиде от глад,болести ,земетресение и огън от горе.Така земята ще се прочисти от лъжци,крадци,убийци,лъжепророци.Ще останат сами да с

Откажи
Доктор Щтросмайер
преди 2 месеца

Стига сте лъгали ЕС се ОСРА .Това са лъжи и НАТО е само глупост. Смешници

Откажи
Ариел
преди 2 месеца

Ами, вие все едно ...

Откажи