Истина ли е? Путин обяви шокиращо решение

Това вдига още повече напрежението

Истина ли е? Путин обяви шокиращо решение | StandartNews.com

Думи на Владимир Путин може още повече да вдигнат напрежението по света.

Руският президент заяви, че Русия трябва да възобнови производството на ракети с малък и среден обсег на действие, защото САЩ вече разполагат в различни региони на света.  Путин представи позицията си на заседание на руския Съвет за сигурност, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"През 2019 г. обявихме, че тези ракети няма да ги произвеждаме и няма да ги разполагаме, докато Съединените щати не разположат тези системи в даден регион на света. Днес е известно, че Съединените щати не само произвеждат тези ракетни системи, но и вече ги придвижиха в Европа за учения - в Дания", каза Путин.

Руският президент каза още, че съвсем наскоро САЩ са изпратили ракети със среден и малък обсег и във Филипините и че към момента не е ясно дали въпросните оръжия все още са на филипинска територия.

"Във всеки случай трябва да реагираме на това и да решим какво да правим по-нататък", изтъкна Путин.

"По всичко личи, че трябва да започнем производството на тези ударни системи и след това, въз основа на реалната ситуация, да вземем решения къде да ги разположим, ако това е нужно за гарантирането на нашата сигурност", поясни руският държавен глава.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай