Испански курорти стават безалкохолни

Те са популярните сред туристите Плая де Палма, Магалуф в Майорка и Сан Антонио в Ибиса

Испански курорти стават безалкохолни | StandartNews.com

На испанските Балеарски острови бе одобрен закон, който забранява обиколките по кръчми и намаленията на напитките в определени часове (т.нар. happy hours) в три популярни туристически дестинации в опит за борба с „алкохолните турове“, предаде Би Би Си. Ограниченията се отнасят до популярните сред туристите Плая де Палма, Магалуф в Майорка и Сан Антонио в Ибиса.

Регионалното правителство обяви, че това е първият по рода си закон в Европа.

Ибиса и Майорка отдавна са магнит за млади британски, германски и ирландски туристи. Одобрените вчера мерки са едва поредният опит от страна на властите да опитат да обуздаят злоупотребата с алкохол на средиземноморските острови. Въпреки че някои търговци смятат, че дребният бизнес ще пострада от това.

Новият закон включва серия от мерки срещу т.нар. алкохолен туризъм, при който посетителите са насърчавани да пият. Организираните обиколки на кръчми вече не може да бъдат рекламирани или провеждани на трите популярни дестинации. Намаленията на алкохол са забранени, парти-лодките не може да бъдат рекламирани в трите зони. Машините за алкохол и рекламите на алкохолни напитки също са забранени, като властите заявяват, че магазините, продаващи спиртни напитки трябва да затварят от 21,30 до 8 часа сутринта. Новите регулации забраняват т.нар. балконинг, когато хората скачат от хотелските балкони, често в басейни.

Местният бизнес, който нарушава новия закон, е заплашен от глоби до 600 000 евро или затваряне за срок до 3 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай