Испания въвежда работно време на парковете

От 12 до 19 ч. са разрешени разходките с деца

Испания въвежда работно време на парковете | StandartNews.com

Властите в Испания решиха да въведат времеви интервали за разходка и индивидуално спортуване на гражданите от 2 май, в рамките на смекчаването на ограничителните мерки заради пандемията от коронавируса. Това обяви министърът на здравеопазването Салвадор Иля, цитиран от ТАСС.

Досега излизането навън за разходка или за спортуване беше забранено за възрастните. За децата до 14 години обаче от 26 април са в сила облекчения в мерките - те могат да се разхождат навън по един път на ден, придружавани от един възрастен.  

От 0 ч. на 2 май влизат в сила обявените времеви интервали. Така от 6 до 10 ч. и от 20 до 23 ч. ще бъдат разрешени спортуването и разходките за възрастни. От 10 до 12 ч. и от 19 до 20 ч. ще излизат хората над 70 години и тези, които по здравословни причини не могат да се разхождат самостоятелно. От 12 до 19 ч. са разрешени разходките с деца.

Министър Иля подчерта, че това решение е взето, за да бъдат избегнати струпванията на хора, и припомни, че е необходимо да бъде спазвана социална дистанция по време на разходките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай