Иранци: Врагът е тук, не в Америка

Втори пореден ден в Иран е организиран протест срещу правителството заради сваления самолет

Иранци: Врагът е тук, не в Америка | StandartNews.com

Втори пореден ден в Иран е организиран протест срещу правителството след признанието на военните, че са свалили украинския пътнически самолет, информира "Ройтерс", позовавайки се на съобщения в Туитър.

Осведомителната агенция отбелязва, че не може да потвърди достоверността на съобщенията в социалната мрежа. Но вчера държавна медия информира, че е имало антиправителствени демонстрации след признанието и извинението на правителството.

"Те лъжат, че нашият враг е Америка, нашият враг е точно тук", скандираха протестиращи, събрали се пред университет в Техеран. Демонстрации имаше и в други градове.

По-рано посланикът на Великобритания в Техеран отрече да е вземал участие в демонстрация срещу иранското правителство във връзка със сваления украински пътнически самолет. Иранските власти за кратко задържаха Роб Макеър, което предизвика гневна реакция от страна на Лондон.

Вчера в Техеран се надигнаха протести, след като властите признаха, че иранските военни са поразили с ракета украинския самолет, който се разби в сряда край столицата на страната. Протестиращите поискаха оставката на аятолах Али Хаменеи, както и да бъдат наказани виновните за катастрофата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай