Има българин сред пострадалите в Лимбург

Консулството ни във Франкфурт поддържа връзка с местните власти

Има българин сред пострадалите в Лимбург | StandartNews.com

Сред пострадалите при инцидента в германския град Лимбург, провинция Хесен, при който сирийски емигрант открадна камион и блъсна 8 автомобила, има пострадал и български гражданин, съобщиха от Министерство на външните работи.

Българинът е получил леки наранявания, оказана му е медицинска помощ и е бил освободен, информират от германската полиция.

Към момента няма официални данни за мотивите за инцидента, разследван от германските власти. Генералното ни консулство във Франкфурт е във връзка с германските власти и е готово при необходимост да оказва съдействие, пише dir.bg.

По-рано министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер заяви, че разследването продължава и към момента не може да се каже дали се касае за терористична атака.

Сириецът е роден през 1987 г., в Германия е от 2015 г.

Според в. "Франкфуртер Нойе Пресе" шофьорът на камиона е разказал, че бил спрял на светофар, когато неизвестен мъж отворил шофьорската врата. Водачът го попитал какво иска от него, но без да каже нито дума, нападателят го хванал и го изхвърлил от кабината. След това подкарал тежкотоварният камион и се врязал в автомобилите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай