Идва нова война - ще унищожи човечеството

Така смята легендарният политик Хенри Кисинджър

Идва нова война - ще унищожи човечеството | StandartNews.com

Заплахата от ядрено оръжие е второто предизвикателство към човечеството след заплахата от изкуствения интелект. Това посочи Хенри Кисинджър, държавен секретар на САЩ по време на ерата на президента Ричард Никсън.

Според него тази заплаха може да доведе до нов Страшен съд.

Курсът на бившия президент Доналд Тръмп, потвърден в почти всички аспекти от Джо Байдън, неутрализира резултатите от политиката на сътрудничество с Китай.

97-годишният Кисинджър смята, че съперничеството между двете суперсили крие повече рискове от Студената война със СССР, уточнява epicenter.bg.

Говорейки на форума по международни отношения в Седона, Кисинджър нарече кризата в отношенията с Китай "най-големия проблем за Америка и света".

„За първи път в историята има шанс човечеството да престане да съществува.

Създадохме технология, която надминава всичко, което бихме могли да си представим преди 70 години “, казва бившият шеф на американската дипломация, бивш помощник на президента на САЩ по националната сигурност.

Кисинджър направи този коментар, след като ръководителят на Пентагона Лойд Остин заяви, че следващата голяма война "ще бъде много по-различна" от тази, която американците са водили преди.

Бившият държавен секретар е съгласен с това твърдение. Той припомни, че по време на съветско-американската конфронтация ядрените оръжия служат като сериозна заплаха.

Сега изкуственият интелект е добавен към ядрените технологии. Китай и САЩ са лидери в тази област. Това още повече приближава заплахата от „Страшния съд“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай