И Турция затегна мерките

Забранява се излизането навън между 20:00 и 05:00 часа

И Турция затегна мерките | StandartNews.com

И Турция затегна мерките. От днес се прилага частичната забрана за излизане навън през уикендите, съобщи в Twitter турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа, посочва БГНЕС. Съгласно новата мярка, гражданите няма да имат право да излизат навън от 20.00 часа в събота до 10.00 часа в неделя и от 20.00 часа в неделя до 05.00 часа в понеделник.

Други допълнителни мерки в борбата срещу коронавируса, които влизат в сила от 20 часа тази вечер, предвиждат работно време на търговските центрове, магазините за хранителни стоки, фризьорските салони само в интервала между 10.00 и 20.00 часа. Затварят се кина, концертни зали, театри, спортни салони.

От тази вечер ресторантите ще предлагат или доставят само храна за вкъщи. Лицата над 65 години ще могат да излизат навън между 10 и 13 часа, а тези под 20 години - между 13 и 16 часа.

На този фон Гърция обмисля дали да не удължи карантината и след 30 ноември. "Целта от 1 декември да започне отслабване на мерките или връщане на икономиката към нормалното състояние изглежда нереалистична", заяви говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас в интервю за телевизия ЕРТ. В отговор на въпрос дали карантината ще приключи на 30 ноември, той обясни, че през следващата седмица престои да бъде разгледан планът за „постепенно връщане към някаква нормалност до средата на декември“.

"В момента усилията трябва да бъдат насочени към битката срещу по-нататъшното разпространение на коронавируса. Да се говори за конкретни срокове за отслабване на рестриктивните мерки, когато се води битка, не е редно", смята той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай