И в Румъния бум на заразени

698 нови случая на заболели, 24 починали през денонощието

И в Румъния бум на заразени | StandartNews.com

В Румъния през последните 24 часа са регистрирани 698 нови случая на заразени, а 24 души са починали от коронавируса, съобщи ТАСС, като се позовава на данни, оповестени днес от Групата за стратегическа комуникация. Това е най-значителното от началото на пандемията увеличение на заразените с коронавирус в страната за едно денонощие, посочва агенцията.

Общият брой на заразените с коронавирус в Румъния досега достигна 32 079 души, като 23 613 от тях вече са били изписани от болниците. Общо 1871 пациенти са починали от вируса.

В румънския парламент предстои гласуване на законопроект, който ще позволи задържане в изолация или под карантина на пациенти с коронавирус. Представителите на опозиционната Социалдемократическа партия /СДП/, които имат мнозинство в парламента, настояха за това гласуването на законопроекта, което трябваше да бъде днес, да се отложи за понеделник. Според тях текстът на проектозакона изисква множество поправки. Но представители на управляващата Национално-либерална партия /НЛП/, които се обявиха срещу отлагането, изтъкнаха, че докато в парламента се водят спорове за законопроекта, заразените с коронавирус лица, които отказват изолация, застрашават здравето на другите.

Премиерът Лудовик Орбан критикува решението за отлагане на гласуването, като каза, че държавата сега е лишена от лостове, необходими за ограничаване на разпространението на пандемията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай