И Доминго замесен в сексскандал

Той определя обвиненията като дълбоко смущаващи и неточни

И Доминго замесен в сексскандал | StandartNews.com

Един от най-великите оперни певци - Пласидо Доминго - е упражнявал натиск върху жени с обещания да подпомогне музикалната им кариера срещу секс. Това разказват пред „Асошиейтед прес“ осем певици и една танцьорка. Случаите са от края на 80-те години и са се развивали в продължение на три десетилетия. Певецът определи обвиненията като „дълбоко смущаващи“, но „неточни“. 78-годишният Пласидо Доминго - в момента директор на операта в Лос Анджелис - е една от най-бляскавите фигури на класическата музика, обожаван от публиката. В света на операта всички са знаели за тъмната му страна, но са мълчали - твърдят обвинителките. Интервюираните жени разказват, че тормозът се изразявал в нежелани целувки по устните, докосвания, позвънявания по телефона през нощта и покани да го посетят и да му изпеят ария в хотелската му стая или в дома му. Само една не крие името си - Патриша Улф, пяла с Доминго във Вашингтонската опера. Останалите все още работят и се опасяват от отмъщение и подигравки. Патриша Улф не е споделяла с никоя от другите жени в нейната ситуация.

Джослин Гекър заяви пред Асошиейтед прес, че девет жени са казали, че оперната звезда Пласидо Доминго е използвал своята власт и слава в опитите да притиска жени да започнат сексуални отношения с него. Десетки хора от оперната индустрия ни казаха, че това е било публична тайна десетилетия наред. Седем от тези жени споделят, че тяхното „не“, се е отразило зле на кариерата им.

Пласидо Доминго заявява: „Обвиненията от тези неназовани лица отпреди 30 години са дълбоко смущаващи и така представени, са неточни. При все това е болезнено да чуя, че е възможно да съм разстроил някого или да съм го накарал да се чувства неудобно - независимо колко отдавна е станало и въпреки добрите ми намерения.“ В изявлението си той изтъква, че вярвал, че интимните му отношения са били по взаимно съгласие, и че онези, които го познават, знаят, че не би обидил или наранил нарочно никого. Певецът припомня, че днешните стандарти за поведение са много различни от тези в миналото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай