И Бенджамин де Ротшилд не знаел богатството си

Баронът внезапно почина от инфаркт

И Бенджамин де Ротшилд не знаел богатството си | StandartNews.com

Барон Бенджамин де Ротшилд сам не знаел колко е богатството му. 57-годишният милиардер почина в петък от инфаркт в имението си в Прини, Швейцария. "Ариана дьо Ротшилд и дъщерите й са много тъжни да съобщават за смъртта на съпруга и баща им Бенджамин дьо Ротшилд", цитира AFP семейството.

ВИЖ ОЩЕ:Почина баронът милиардер Бенджамин де Ротшилд

Бенджамин де Ротшилд е седмо поколение потомък на основателя на династията Ротшилд. Той беше смятан за един от най-богатите членове на това семейство.

Барон Бенджамин дьо Ротшилд е роден през 1963 г. в Ньой сюр Сен, Франция, в семейството на Едмонд дьо Ротшилд, член на френския клон на династията Ротшилд. Той ръководи швейцарския клон на семейството, след като наследи от баща си банката Edmond de Rothschild Group. Заставайки начело на групата, създадена от баща му от 1997 г., той я развива по изключителен начин през всичките тези години. Визионер предприемач, запален по финансите, скоростта, ветроходството и автомобилите, ентусиаст по виното, Бенджамин де Ротшилд също бе активен филантроп, частвал в развитието на иновациите в болница "Адолф де Ротшилд". Със своя уникален характер Бенджамин де Ротшилд не спираше да трансформира и модернизира своето наследство в съответствие със семейните ценности", написаха от едноименната фондация в сайта си.

През 2010 г. богатството му се оценява на около 6 млрд. долара. Запитан какво мисли за това, Бенджамин дьо Ротшилд отговаря, че му е трудно да прецени по този начин бизнеса, който управлява. „Във всеки случай няма нищо за продан“, казва той.

Активите на групата се оценяват на около 160 милиарда евро.

По други данни обаче богатството на фамилия Ротшилд надвишава 5 пъти това на първите осем милиардера в света взети заедно. От своя страна притежанията на осемте най-богати хора в света се равняват на тези на най-бедните 3,6 милиарда, или близо половината човечество.

Тези данни се съдържаха в международно изследване на британската организация Оксфам интернешънъл, което беше публикувано още през 2017 г. в навечерието на срещата, организирана от Световния икономически форум в Давос. „Тази огромна разлика е опасна и може да предизвика силно разделяне на обществото”, коментираха тогава от международната организация, съобщи БЛИЦ.

Списъкът на осемте най-заможни в света се състои изцяло от мъже и в него присъстват имената на основателя на Microsoft Бил Гейтс, собственика на Facebook Марк Зукърбърг, основателя на Amazon Джеф Безос и на Уорън Бъфет.

Кланът Poтшилд и тяxнaтa пoвeчe oт вeĸoвнa бaнĸoвa импepия е в Топ 3 нанай-богатите фамилии в света. Нeтнoто им бoгaтcтвo е на стойност над $400 милиapдa според СеlеbrіtуNеtWоrth, въпpeĸи чe дpyги caйтoвe изчиcлявaт имането нa вcичĸи нacлeдници нa Poтшилд в cфepaтa нa тpилиoнитe.

На легендарната фамилия приписват и безценно политическо, икономическо и социално влияние върху целия свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай