Гърция затвори цялата си граница!

Целта е ограничаване на разпространението на COVID-19 в страната

Гърция затвори цялата си граница! | StandartNews.com

Гръцките власти решиха да затворят всички сухопътни граници за туристи от 00.00 часа днес до 5 август, пише сайтът Български новини.

С решение на гръцкото правителство, считано от 00.01 ч. днес до 23.59 ч. на 04 август се въвежда временна забрана за използване на всички сухопътни връзки (автомобилни и ж.п. пътища) към и от Гърция, с цел ограничаване на разпространението на COVID-19 в страната, както и временна забрана за влизане на лица на гръцка територия през горепосочените сухопътни връзки.

Изключение ще има само в следните случаи:

- гръцки граждани, притежатели на разрешително за пребиваване в Гърция, лица, чието основно местоживеене е в Гърция

- преминаването на товарни камиони за превоз на стоки

- влизането в страната на лица по изключително наложителни служебни/бизнес пътувания, което се доказва с подходящите документи.

Влизането и излизането от страната по отношение на посочените случаи се разрешава единствено през следните ГКПП: Какавя, Кристалопиги, Евзони, Промахон, Нимфеа и Кипи. Влезлите в Гърция и напуснали впоследствие страната, нямат право да влязат отново на територията на Гърция до изтичане на срока на забраната.

Лицата, които напускат Гърция, и желаят да се завърнат в страната за времето на действие на забраната, се задължават преди напускане на страната да информират по съответния начин като попълнят електронна декларация през електронния портал www.gov.gr, съобщиха от Министерство на външните работи на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай