Гърция удължи карантината до 27 април

Втори бежански лагер е под карантина

Гърция удължи карантината до 27 април | StandartNews.com

До 27 април са удължени мерките за социална изолация в южната ни съседка Гърция. Също така се затяга контролът за движение заради риска от разпространението на заразата с коронавирус. В Гърция починалите са 68 души като страната остава с нисък ръст на заразените.

Месец април е критичен за разпространение на заразата, което налага да се продължат мерките по ограничаване на движението и социалната изолация, заяви гръцкият здравен министър Василис Кикиляс.

Полицията е увеличила екипите по контрол на движението. Наложените глоби в последните дни за нарушаване на тази забрана са над 20 000. Приходите от тях се внасят в специална сметка за борба с короновируса.

Пред гръцките власти стои проблемът да се спре пътуването в дните преди Великденските празници.

Очаква се блокиране на националната пътна мрежа, като изключение се прави на товарни камиони с хранителни продукти.

Църквите и храмовете в страната остават затворени. В тях се отслужва литургия, която се излъчва от държавната телевизия ЕРТ.

Компании, които уволняват служители няма да получат помощи и разсрочване на задълженията, съобщи финансовият министър Стайкурас.

Гърция постави под карантира тази седмица втори мигрантски лагер край Атина, след като 53-годишен мъж от Афганистан е дал положителна проба за коронавирус. Мъжът е прехвърлен в болница в Атина.

От четвъртък под карантина е лагер на 70 километра от Атина, след като се установи, че 20 души в него са с Covid-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай