Гърция подгони обратно сръбските туристи

Това предизвика недоволството на хотелиерите предимно от Северна Гърция

Гърция подгони обратно сръбските туристи | StandartNews.com

Гръцките власти върнаха стотици автомобили със сръбски туристи, което предизвика недоволството на хотелиерите предимно от Северна Гърция, предаде БНР.

Те протестират срещу продължаване на забраната до края на месеца за влизане на сръбски туристи и преговарят с правителството тази забрана незабавно да отпадне.

Вчера на граничния пункт "Промахон" на границата с България, както и на пунктове по границата със Северна Македония, не бяха допуснати да преминат в Гърция стотици автомобили със сръбски граждани, платили  хотелски резервации.

Собствениците на хотели заявиха пред медиите, че не са били информирани предварително и са потвърдили на клиентите резервациите.

„Не може да променяте в последния момент нареждането за свободно влизане в страната“, заяви председателят на съюза на хотелиерите Григориос Тасиос и допълни, че се компрометира гръцкият туризъм пред гостите от балканските страни.

В отговор министърът на туризма Харис Теохарис съобщи, че Гърция прилага европейското решение за допускане само на граждани от Европейския съюз. Едва от 1 юли ще се позволи влизането и граждани на трети страни.

От сухопътните граници на Гърция за свободно преминаване са отворени само граничните пунктове с България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай