Гърция отваря. Ето кога

Очаква се окончателното решение на властите

Гърция отваря. Ето кога | StandartNews.com

Гръцките власти се подготвят за постепенно облекчаване на мерките, като първо ще отворят заведенията на открито и магазините. Търговците в Атина са готови за протести, ако обещанието не бъде спазено.

През месец април постепенно започва отваряне на търговските магазини и заведенията на открито, учениците се връщат в училище, заяви гръцкият вицепремиер Акис Скертцос. Той поясни, че ваксинирането, самостоятелните тестове и хубавото време са предпоставки за безопасно възстановяване на ритъма на живот.

Властите предупреждават, че стриктно ще се спазва протокола за епидемиологични мерки. Дори се обмисля в затворени помещения гражданите да носят двойна маска.

Министърът на здравеопазването Кикилиас също даде надежда, за премахване на част от мерките.В същото време от Търговската камара в Атина предупредиха категорично, че ако търговските магазини не отворят на 5 април започват масови протести на търговците в цялата страна.

Очаква се до края на седмицата, на базата на предложенията на вирусолозите, правителството да обяви отпадане на част от забраните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай