Гърция изтръпна – нов огнен кошмар

Адската жега предизвика първите пожари

Гърция изтръпна – нов огнен кошмар | StandartNews.com
  • Адската жега предизвика първите пожари

 

Гърция изтръпна. Споменът за миналогодишния огнен ад, който отне живота на повече от 80 души, се завърна, след като адската  предизвикаха първите летни пожари. Основните огнища са до Атина и на Халкидики. Няма опасност за местните жители и туристите, успокоиха властите

Шест пожарни коли и над 20 огнеборци се опитват да овладеят огъня до град Маратон в близост до Атина. Горят горски масиви далеч от населени места. В района обаче духа силен вятър, който отново разпалва огнища и прави трудно потушаването на пламъците. Въпреки това пожарникарите на място увериха, че няма опасност за хората.

Няколко часа продължи битката с огнената стихия на малкия остров Лагониси на Халкидики. Превантивно бяха евакуирани жителите на 10 къщи. На място гасят над 30 огнеборци и 11 пожарни коли. Поради силиня вятър обаче в гасенето на пламъците не могат да се включат хеликоптери. На мястото няма туристи под заплаха, съобщават от Противопожарна защита. Огънят е частично овладян.

Над 80 души загинаха в миналогодишните пожари около гръцката столица. Сред тях имаше и деца. Телата на 26 души бяха открити в село Мати. Над 700 души бяха евакуирани от бреговете, повече от 300 къщи изпепелени до основи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай