Голямата тайна: Какво написа Тръмп на Байдън?

Великодушно е, каза новият президент

Голямата тайна: Какво написа Тръмп на Байдън? | StandartNews.com

 

Напътствие от стария президент към новия, оставено в горното чекмедже на бюрото в Овалния кабинет – това е отколешна американска традиция. Отсъствието на Тръмп на инаугурацията на Байдън и отказа му да се срещне с него, вдигнаха до небето любопитството какво е написал на прощаване.

Говорейки от бюрото в Овалния кабинет след подписването на изпълнителните заповеди от Ден 1, Байдън заяви, че няма да разкрие веднага съдържанието на писмото от уважение към Тръмп.

"Президентът написа много великодушно писмо", каза Байдън пред журналисти.

"Тъй като беше лично, няма да говоря за това, докато не говоря с него, но беше великодушно", каза още президентът.

Помощник на Тръмп описа писмото пред CNN като "лична бележка", в която Тръмп се моли за успеха на страната и новата администрация да се грижи за нея.

В същото време в руски сайтове се завъртя друга версия за съдържанието на писмото, разпространена от известна журналистка и радиоводеща. Тя твърди, че това е бележка, на която пишело с почерка на Тръмп: ...do you think it was this, което руснаците преведоха: Джо, ти знаеш, че аз победих.

След като Байдън заяви, че ще огласи писмото след като говори с Тръмп, а днес стана ясно, че такъв разговор Байдън не предвижда, най-вероятно истинския тест на кореспонденцията ще потъне в секретните архиви, а слуховете ще продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай