Глобиха мъж за чай в дома на приятел

Англичанинът ще трябва да плати 200 паунда, защото нарушението му е първо

Глобиха мъж за чай в дома на приятел | StandartNews.com

Мъж, който посетил приятел, за да пият по чаша чай в дома му, е глобен от полицията за нарушаване на правилата за заключване, наложени заради коронавируса, съобщи в. „Дейли мейл”. Мъжът посетил дома на приятел в Лоутън близо до Уигън, за да се наслади на чаша от горещата ароматна напитка в петък вечерта, разказа Нова тв.

ВИЖ ОЩЕ: В Гърция: Не носиш маска - година затвор

Служителите потвърждават, че му е била наложена глоба от 200 паунда за първо нарушение. След като бил спрян от полицаите, нарушителят се опитал да ги излъже за причината да наруши строгата карантина. Хората на възраст над 18 години в Англия, които получават известие за наложена глоба, ще трябва да платят 200 британски лири, ако това е първото им провинение. Сумата се намалява до 100 паунда, ако платят в рамките на 14 дни. За второ нарушение глобата е 400 лири като максималната санкция е в размер на 6,400 лири.

Англия е поредната страна, която наложи много строги мерки на изолация. Преди дни стана ясно, че в Гърция учителка е била арестувана и осъдена на година затвор, защото не е носила маска в час.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай