Германски правителствен самолет пак с повреда

Хайко Маас карък, лети с военен

Германски правителствен самолет пак с повреда | StandartNews.com

Имал проблем с хидравликата.

Правителственият самолет Airbus A340, с който германският външен министър Хайко Маас трябваше да излети за Москва, се оказва повреден. Ръководителят на германската дипломация отлетя за преговорите със Сергей Лавров с резервния самолет А310, съобщава „Шпигел“.

Изданието отбелязва, че самолетът е имал проблем с хидравликата. За да се избегне забавянето, министърът и делегацията са излетели със самолет на ВВС на ФРГ, който се използва за транспортирането на военнослужещи. В съобщението се казва, че Маас е излетял по разписание.

Инцидентите, свързани с технически проблеми, не са рядкост за германския правителствен авиопарк. За последната половин години Маас беше принуден пет пъти да сменя самолетите.

Последният подобен инцидент беше преди седмица. На път за Ню Йорк технически проблеми бяха открити на два летателни апарата – първо в Берлин, а след това и при зареждането с гориво в Рейкявик.

Най-известният случай беше със самолета на канцлера Ангела Меркел. Той се случи на 29 ноември миналата година, когато нейният самолет на път за Аржентина загуби връзка с наземните служби и се върна на летището. В крайна сметка канцлерът излетя за Южна Америка с редовен полет.
 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай