Гаджето на Борис Джонсън се показва пред медиите

Кари Саймъндс ще произнесе кратка реч по повод Седмицата на околната среда

Гаджето на Борис Джонсън се показва пред медиите | StandartNews.com

Днес ще бъде първата публична изява на партньорката на британския премиер Борис Джонсън, откакто прекрачи прага на Даунинг стрийт 10 в края на юли. Кари Саймъндс ще произнесе кратка реч по повод Седмицата на околната среда.

Медиите имат известни затруднения как да титулуват Кари Саймъндс и я наричат Първо гадже, защото тя де факто не е първа дама. В историята на Великобритания няма премиер, който по време на мандата си да е живял с партньорка без сключен брак.

Иначе Кари Саймъндс е добре позната фигура в редиците на торите, защото е бивш шеф на комуникациите в щабквартирата на Консервативната партия. Днес обаче тя ще използва PR уменията си в петминутна реч на конференция, посветена на любителите на птичия свят.

И това не е случайно, защото след като 31-годишната приятелка на Борис Джонсън напусна партийната си работа миналата година, тя стана главен съветник в базираната в Съединените щати природозащитна група Oceana, като движи маркетинговите й операции в Лондон.

Кари Саймъндс обаче се прочу по друг повод точно по време на премиерската кампания на Борис Джонсън, когато бе повикана полиция в дома на приятеля й. Тогава медиите съобщиха, че полицията е реагирала на обаждане на съседи, обезпокоени от шумната кавга в апартамента, включваща писъци, крещене и чупене на предмети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай