Фойерверк доведе до невиждан пожар

Повече от 500 пожарникари и четири хеликоптера се борят с пожара в Ел Дорадо

Фойерверк доведе до невиждан пожар | StandartNews.com

Игра с фойерверки на парти за разкриване на пола (купон, на който пред роднини и приятели се разкрива пола на все още неродено бебе) предизвика пожар в Южна Калифорния, който унищожи 2800 хектара и принуди много жители да избягат от домовете си, съобщиха от местната пожарна.

Повече от 500 пожарникари и четири хеликоптера се борят с пожара в Ел Дорадо на изток от Сан Бернардино, който започна в събота сутринта, съобщи калифорнийското министерство на горите и противопожарната защита. На жителите на няколко населени места в района е наредено да се евакуират.

„Лицата, отговорни за възникването на пожари поради небрежност или незаконна дейност, могат да бъдат държани финансово и наказателно отговорни“, предупреждава институцията.

По време на бременността се провеждат партита, на които се обявява полът на очакваното дете, понякога придружавани с фойерверки с розов или син дим.

Калифорния се намира в условия на жестоки високи температури, достигащи рекордните 49 градуса по Целзий в неделя в Woodland Hills, най-високите стойности за Лос Анджелис, съобщи Националната метеорологична служба. В неделя губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви извънредно положение за пет окръга, засегнати от пожари.

"Пожарите са изгорили десетки хиляди декара, унищожили са домове и доведоха до евакуация на хиляди жители", казаха от кабинета на губернатора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай